We hebben onlangs een webinar georganiseerd om dieper in te gaan op de MVO Risico Checker. Tijdens dit webinar hebben we de nieuwe functies van de MVO Risico Checker besproken én hoe de tool je kan helpen bij de voorbereiding op wetgeving zoals CSDDD. Hieronder kun je het webinar terugkijken.
Op 24 april 2024 werd de Corporate Sustainability Due Diligence Directive (CSDDD) - ook bekend als de Europese ketenzorgplichtwet - goedgekeurd in het Europees Parlement. Maar wat betekent dit precies? En hoe kun jij als bedrijf direct actie ondernemen?
In april 2021 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. In deze nieuwe richtlijn staat dat bedrijven met 250 of meer medewerkers vanaf 2024 verplicht zijn te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. De MVO Risico Checker is hierbij een bruikbare tool.
Of je nu koffiebonen, soja of cacao inkoopt, de kans bestaat dat de productie hiervan met ontbossing tot stand is gekomen.
De CSRD-richtlijn verplicht steeds meer bedrijven te rapporteren over de impact van hun activiteiten op natuur en maatschappij. Je daar met je bedrijf op voorbereiden kan voelen als een enorme klus. Als een saaie exercitie met allerlei cijfers en data. Van het maken van een stakeholderanalyse tot dubbele materialiteit: wat omvat de CSRD nu allemaal en hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie klaar is? Hoe verzamel je de benodigde data en hoe krijg je mensen mee in een aantrekkelijk, duurzaam verhaal?
De MVO Risico Checker is uitgebreid met een nieuwe pagina! Deze pagina gaat over hoe mvo-risico's niet alleen gaan over risico's, maar ook over kansen.
Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) wordt verplicht via Europese of Nederlandse wetgeving. In deze nieuwsupdate lees je over de stand van zaken rondom die wetgeving en krijg je tips over wat je als ondernemer nu al kunt doen. We stellen 5 vragen aan Marieke de Jong, projectmedewerker IMVO bij MVO Nederland. Zo ben jij in 5 minuten weer volledig op de hoogte van de nieuwste wetgeving, tools en inspiratie.
Hoe gebruiken grote bedrijven de MVO Risico Checker met het oog op (aankomende) wetgeving? Claudia Brasse van het Duitse bedrijf Wilo SE vertelt hier meer over. Jannik Struss van onze partnerorganisatie UPJ in Duitsland stelt haar vragen.
De MVO Risico Checker bestaat komend jaar tien jaar. Tijd voor wat vragen voor enkele mensen achter de tool: Marieke de Jong en Caroline Zamor. Je leest welke uitdagingen er zijn bij het werken aan de MVO Risico Checker en hoe zij terugkijken op de afgelopen tien jaar.
Please choose which cookies you want to consent to.