Europarl-webstedets tilgængelighed
Webtilgængelighed indebærer at tilsikre, at personer med selv de mest forskelligartede evner let kan få adgang til de oplysninger og funktioner, der frembydes på internettet.
Som en offentlig institution søger Europa-Parlamentet at sikre lige adgang til information for alle brugere, med som uden handicap, uanset hvilken anordning eller software de anvender, og uanset hvilke omgivelser de arbejder i, så de kan benytte sig af de oplysninger, tjenester og værktøjer, vi stiller til rådighed.
Parlamentet er fast besluttet på at gøre sit websted tilgængeligt, og vi arbejder aktivt på at forbedre brugeroplevelsen for alle ved at øge tilgængeligheden og anvendeligheden. En del af dette arbejde består i at sikre, at vi opfylder de nuværende standarder for vores produkter og indhold, herunder dem, der er opført i EU's direktiv om webtilgængelighed (EU-Tidende), som trådte i kraft i december 2016.
Direktivet kræver, at organisationer i den offentlige sektor anvender Download dokumentet europæisk standard EN 301 549 på deres websteder og onlineværktøjer. Denne standard er baseret på den seneste udgave af retningslinjerne for webindholdstilgængelighed (WCAG) 2.1, overensstemmelsesniveau AA.
Retningslinjerne for webindholdstilgængelighed blev udarbejdet af World Wide Web Consortium (W3C) som led i nettilgængelighedsinitiativet. De er henvendt til alle udbydere af webindhold, forfattere, udviklere og designere.
Tilgængeligt indhold bør opfylde de fire principper om webtilgængelighed:
- Opfatteligt – indhold bør kunne opfattes af mindst én af brugerens sanser. F.eks. at billeder beskrives med en alternativ tekst for synshandicappede brugere.
- Betjeneligt – indhold kan betjenes ved hjælp af en række forskellige værktøjer. F.eks. alene ved brug af tastatur for brugere, der ikke er i stand til at bruge musen.
- Forståeligt – der anvendes klart og enkelt sprog og forudsigelige og konsekvent udformede brugerflader. Dette hjælper personer med kognitive handicap eller læsevanskeligheder.
- Robust – webstedet eller app'en bør fungere godt på tværs af forskellige platforme, browsere og enheder, herunder hjælpemiddelteknologi.
Status for efterlevelse
Dette websted er ved at blive optimeret i henhold til Download dokumentet europæisk standard EN 301 549 og er bragt i delvis overensstemmelse med retningslinjerne for Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 niveau AA.
Du bør være i stand til at:
- zoome ind med op til 300 % på det meste af webstedet uden problemer
- bevæge dig rundt på det meste af webstedet alene ved brug af tastaturet
- bevæge dig rundt på det meste af webstedet ved brug af hjælpeteknologi såsom skærmlæser eller forstørrelsesapparat
På trods af vores bestræbelser på optimere webstedets tilgængelighed, kan det hænde, at visse typer indhold ikke fungerer optimalt, f.eks. videoerne på visse sider. Vi fører konstant tilsyn med tilgængeligheden af vores websted og bestræber os fortsat på at forbedre tilgængelighedsfunktionerne.
Feedback
Feedback om din oplevelse som bruger hjælper os med at forbedre webstedets tilgængelighed.
Giv os gerne besked, hvis du støder på problemer, har brug for adgang til utilgængelige oplysninger eller finder nogen af vores funktioner særlig nyttige. Vi vil kontakte dig snarest muligt.