Boeing, bir firmanın değerinin yalnızca ürettiği ürün ve hizmetlerin kalitesiyle değil, faaliyet gösterdiği ülkelerdeki toplumlarla olan ortaklıklarının gücüyle de ölçülebileceğine inanmaktadır. Dolayısıyla Boeing, Türkiye’de sağlıktan eğitime, kültür ve sanattan insani hizmetlere kadar geniş bir yelpazede çeşitli alanlardaki sosyal sorumluluk programlarına odaklanmıştır.
Boeing sosyal sorumluluk programları, Türkiye'nin büyüyen havacılık ve savunma sanayini desteklemek için eğitim programlarına odaklanmaktadır. Bu programlar, ilkokuldan meslek liselerine ve üniversitelerde girişimcilik eğitimlerine kadar her yaştan öğrenciye yönelik olarak geliştirilmekte ve uygulanmaktadır. Boeing, eğitim alanındaki sosyal sorumluluk programlarına 1999 yılındaki depremden kısa bir süre sonra başlamıştır. O zamandan beri, Boeing Türkiye’de eğitim programları aracılığıyla 140.000'den fazla öğrencinin eğitimine katkıda bulunmuştur. Boeing ayrıca dünyanın dördüncü, Orta Doğu ve Güney Avrupa’nın tek uzay kampı olan Uzay Kampı Türkiye’nin kurucu sponsorlarındandır. Şimdiye kadar 400’ün üzerinde öğrencinin Uzay Kampı’na katılmasına sponsor olmuştur.
Boeing, Türkiye genelindeki sekiz havacılık meslek okulunda mesleki eğitimi desteklemektedir.
Ülke çapında üniversiteler ile çeşitli programlar geliştiren Boeing, Ege Üniversitesi bünyesinde kompozit laboratuvarına ve Selçuk'taki bir okulda bir mesleki eğitim laboratuvarının kurulmasına destek vermiştir. Anadolu Üniversitesiyle birlikte yürüttüğü program ile havacılık meslek liselerinde öğrenci ve öğretmenlerin mesleki eğitimlerine katkıda bulunmaktadır.
2013'te Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Türk Hava Yolları iş birliği ile havacılık ve uzay teknolojisi araştırmaları alanında Hava Taşımacılığı Yönetimi yüksek lisans programı başlatmıştır. İlk mezunlarını 2015 yılında veren program bugüne kadar toplamda 80 mezun vermiştir. 40 öğrenci halihazırda lisansüstü eğitim programına devam etmektedir.
Boeing, ülke çapında birlikte çalıştığı dernekler ve vakıflar ile çeşitli programlara da destek vermektedir. Bu kapsamda, 2009 yılından beri iş birliği içerisinde olduğu Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı durumdaki çocukların gelişimini desteklemek ve ilkokula daha iyi hazırlamak amacıyla 30 haftalık yoğun bir okul öncesi programı uyguladı. Çocukların dil becerilerinin, bilişsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini destekleyen bu iş birliği aynı zamanda ailelere de eğitim kaynağı sağlamaktadır. Aile ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde yürütülen Anne Destek Programı kapsamında anneler haftada bir gün, beslenme, koruyucu sağlık bakımı, anne-çocuk sağlığı ve okula hazırlığın desteklenmesi gibi konularda düzenlenen eğitimlere katılmaktalar.
Boeing, 2016 yılında Bilim Kahramanları Derneği ile Amerika’daki okullarda uygulanmaya devam eden “Curiosity Machine” (Merak Makinesi) programını Türkiye’de de başlattı. Program, çocukların sorgulama, problem çözme becerilerini geliştirip yaratıcılıklarını harekete geçirmeyi, mühendislik ve bilime olan ilgilerini arttırmayı amaçlıyor. Çoğunluğu mühendislik ve eğitim fakültelerinde okuyan üniversite öğrencilerinin gönüllü desteği ile uygulanmakta olan program ilk yılında İstanbul’daki devlet okullarının dördüncü ve beşinci sınıflarında öğrenim gören 1300 çocuğa erişti. Programın ilerleyen yıllarda farklı illerde de uygulanması planlanıyor. Program, çocukların basit geri dönüşüm malzemelerinden temel mühendislik prensipleri doğrultusunda teknolojik tasarımlar yaratmalarını ve bu tasarımların ne işe yaradığını ve nasıl çalıştığını detaylı olarak kavramalarını hedefliyor.
Boeing, aynı zamanda Türkiye Girişimcilik Vakfı ile iş birliği içinde Türkiye'de üniversite gençliğinin girişimci ve istihdam edilebilirlik becerilerini geliştirmeye yönelik girişimleri destekliyor. Bu bağlamda Boeing ve Türkiye Girişimcilik Vakfı, 2017'de üniversite öğrencilerine havacılık girişimciliği konusunda “heckathon” workshopları ile ilham vermeyi amaçlayan yeni bir “Airpreneurs” programı başlattı. Program Türkiye’de 7 farklı ilde çeşitli üniversitelerle birlikte gerçekleştirildi.
Boeing, Istanbul Teknik Üniversitesi lisans ve master öğrencileri için havacılık alanında ve Türkiye Girişimcilik Vakfı ile Fellow Programı kapsamında sağladığı burs imkanlarının yanı sıra Türkiye'den üniversite öğrencilerine Boeing’in ABD'deki tesislerinde staj imkanları da sunmaktadır.