Zoek mijn en privacy

Informatie over je apparaten, Zoek mijn-netwerkaccessoires en je gebruik van Zoek mijn (waaronder personen die hun locatie met je delen plus je eigen locatie, wanneer end-to-end-encryptie niet beschikbaar is) wordt gebruikt om de voorziening te kunnen aanbieden en te verbeteren.
 

Zoek mijn is ontworpen om je gegevens te beschermen en om je te laten bepalen wat je deelt.


Privacy Icon

  • Als je met je Apple Account bij iCloud inlogt, schakel je op ondersteunde apparaten bepaalde Zoek mijn-functies in, waaronder deelname aan het Zoek mijn-netwerk.
  • De locatie van je apparaat of accessoire, evenals informatie over je apparaat en je account, kunnen worden gebruikt om je te helpen bij het zoeken naar apparaten en ondersteunde accessoires waarop Zoek mijn is ingeschakeld.
  • Het Zoek mijn-netwerk gebruikt end-to-end-encryptie, zodat Apple de locatie van een offline apparaat of rapporterend apparaat niet kan zien.

Als je je iPhone, iPad, Apple Watch, iPod touch of Mac waarop Zoek mijn is ingeschakeld verliest of kwijtraakt, kun je met Zoek mijn je apparaat op een kaart terugvinden. Daarnaast kun je met Zoek mijn een geluid afspelen, je apparaat op afstand vergrendelen en een bericht op je apparaat weergeven, of het apparaat dat je probeert te vinden op afstand wissen. Zoek mijn kan je ook helpen om ondersteunde accessoires te vinden of een geluid op zulke accessoires af te spelen.

Wanneer je inlogt op je apparaat en iCloud inschakelt, worden bepaalde functies van Zoek mijn automatisch ingeschakeld. Het gaat hierbij om deelname aan het Zoek mijn-netwerk, een crowd­sourcing­netwerk van Apple apparaten dat helpt bij het vinden van verloren apparaten of compatibele objecten, zoals hieronder beschreven, en de volgende functies: een geluid afspelen, op afstand vergrendelen en een bericht weergeven, en op afstand wissen. Je ontvangt ook meldingen als je niet in de buurt van je ondersteunde apparaten en objecten bent. Je iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch en bepaalde Macs worden ook beveiligd door het activerings­slot. Dit houdt in dat ze zonder je wacht­woord niet kunnen worden gewist en opnieuw kunnen worden geactiveerd. Ga voor meer informatie naar support.apple.com/108794 of support.apple.com/102541. Wanneer je Zoek mijn inschakelt op je iPhone, wordt deze functie ook auto­matisch ingeschakeld op een ermee gekoppelde Apple Watch. Je kunt Zoek mijn ook afzonderlijk op een Apple Watch inschakelen, waardoor de functie op je gekoppelde iPhone wordt ingeschakeld.

Als je locatievoorzieningen hebt ingeschakeld, kun je ervoor kiezen om via 'Deel mijn locatie' de huidige locatie van je apparaat te delen. Als jij en je vriend(in) beiden iOS 17 gebruiken, is je locatie niet toegankelijk voor Apple. Als je een vriend(in) hebt die niet iOS 17 gebruikt en met wie je al langer je locatie deelt, is het mogelijk dat je locatie toegankelijk is voor Apple als deze actief wordt opgevraagd door een vriend(in) met wie je je locatie deelt. Je locatie wordt gedurende maximaal 24 uur bewaard om de voorziening aan te kunnen bieden. Daarna wordt de locatie verwijderd.

Als je locatievoorzieningen hebt ingeschakeld, kun je met Zoek mijn je apparaten weergeven op een kaart. Als je ervoor kiest om de functie 'Stuur laatste locatie' in te schakelen, wordt de laatst bekende locatie van je apparaat automatisch naar Apple verstuurd telkens wanneer de batterijlading van je apparaat tot een kritisch niveau is gedaald.

De Zoek mijn-app kan het Zoek mijn-net­werk gebruiken om apparaten beter te zoeken, zelfs als ze niet zijn verbonden met het internet, en in het geval van onder­steunde apparaten, zelfs als ze zijn uitgeschakeld of gewist. Apparaten in het Zoek mijn-net­werk gebruiken draad­loze Bluetooth-technologie om verloren apparaten of compatibele objecten in de buurt, zoals AirTags en compatibele producten van derden die zijn geregistreerd bij je Apple Account, te detecteren en de locatie bij benadering te melden aan de eigenaar. Als een apparaat is uitgeschakeld of gewist, is die locatie ook zichtbaar voor leden van de 'Delen met gezin'-groep van de eigenaar met wie deze persoon de locatie deelt. Bij de interactie wordt end-to-end-encryptie gebruikt en Apple kan de locatie van een offline apparaat of rapporterend apparaat niet zien. Wanneer je apparaat deelneemt aan het Zoek mijn-netwerk, kan het zowel door het netwerk worden gevonden als anoniem helpen andere verloren apparaten te vinden. Je kunt ervoor kiezen om je iOS- of iPadOS-apparaat niet te laten deel­nemen aan het Zoek mijn-net­werk door in Instellingen naar '[je naam]' > 'Zoek mijn' > 'Zoek mijn [apparaat]' te gaan en te tikken om 'Zoek mijn-net­werk' uit te schakelen. Je kunt ervoor kiezen om je Mac niet te laten deel­nemen aan het Zoek mijn-netwerk door in Systeem­instellingen naar '[je naam]' > 'iCloud' te gaan, te klikken op 'Zoek mijn Mac' en vervolgens naast 'Zoek mijn-netwerk' te klikken op 'Schakel uit'. Ga voor meer informatie over AirTags en compatibele producten van derden, waaronder instructies voor het toevoegen van deze producten aan Zoek mijn en het registreren bij je Apple Account, naar support.apple.com/101602.

Je kunt Zoek mijn en het activerings­slot op je iOS- of iPadOS-apparaat uitschakelen door in Instellingen naar '[je naam]' > 'Zoek mijn' > 'Zoek mijn [apparaat]' te gaan en te tikken om 'Zoek mijn iPhone' of 'Zoek mijn iPad' uit te schakelen. Op je Mac ga je hiervoor in Systeeminstellingen naar '[je naam] > 'iCloud' en deselecteer je 'Zoek mijn Mac'.

Als je ervoor kiest om meldingen te ontvangen als je niet in de buurt bent van ondersteunde apparaten en objecten, stelt je apparaat locaties voor waarop je geen meldingen ontvangt, zoals je thuisadres of werkadres. Deze locaties worden zodanig bewaard dat ze niet door Apple kunnen worden gelezen. Je kunt in de Zoek mijn-app op je iOS- of iPadOS-apparaat ook meldingen uitschakelen voor wanneer je niet in de buurt van je apparaat of object bent door achtereenvolgens te tikken op 'Apparaten' of 'Objecten', op een apparaat of object, op 'Meld indien achter­gelaten', en tot slot te tikken om 'Meld indien achter­gelaten' uit te schakelen. In de Zoek mijn-app op een Mac klik je op 'Apparaten' of 'Objecten', selecteer je een apparaat of object, klik je op de info­knop op het apparaat of object en schakel je vervolgens 'Meld indien achtergelaten' uit.

Toepasselijke juridische basis voor het verwerken van persoonlijke gegevens

Als je Zoek mijn gebruikt, verwerken we persoonlijke gegevens zoals noodzakelijk voor het aanbieden van de voorziening en om onze wettelijke verplichtingen na te leven. Indien instemming de toepasselijke juridische basis is, streven we hiernaar in overeenstemming met toepasselijke lokale wetgeving.

Indien toepasselijke lokale wetgeving dit toestaat, verwerken we persoonlijke gegevens als noodzakelijk voor onze wettelijke belangen of die van een derde partij voor de volgende doeleinden:

  • Je de voorziening bieden
  • Helpen bij het verbeteren en optimaliseren van de dienst voor jou en anderen
  • Fraude en andere kwaadaardige activiteiten voorkomen

De gebruikte gegevens omvatten:

  • Informatie over je account, inclusief je Apple Account
  • Informatie over je apparaten, inclusief de versie en de locatie van het apparaat
  • Je AirTags, AirPods en accessoires uit het Zoek mijn-netwerk, inclusief het serienummer
  • De personen met wie je hebt gedeeld, als je ervoor kiest om de locatie van je apparaat of persoonlijke object te delen (inclusief AirTag of AirPods en accessoires uit het Zoek mijn-netwerk)
  • Je locatie, als er op jouw apparaat of het apparaat van je vriend(in) een besturingssysteem actief is dat ouder is dan iOS 17
  • Je gebruik van Zoek mijn, inclusief wanneer je AirTags, AirPods en accessoires uit het Zoek mijn-netwerk verbindt met je apparaat

De door Apple verzamelde gegevens worden te allen tijde behandeld conform het privacy­beleid van Apple, dat je kunt vinden op www.apple.com/nl/privacy

Publicatiedatum: 20 september 2024