Mac’inizdeki Siri
MacBook Air’inizde Siri ile konuşabilir ve pek çok görev için sesinizi kullanabilirsiniz. Örneğin dosya bulabilir, toplantı planlayabilir, tercihlerinizi değiştirebilir, yanıt alabilir, mesaj gönderebilir, arama yapabilir ve takviminize öğe ekleyebilirsiniz. Siri size yol tarifi verebilir (“Buradan eve nasıl gidebilirim?”), bilgi sağlayabilir (“Everest Dağı hakkında bilgi ver”), basit görevleri yerine getirebilir (“Alışveriş isimli yeni bir liste oluştur”) ve çok daha fazlasını yapabilir.
Not: Siri bazı dillerde veya bazı bölgelerde kullanılamayabilir ve özellikler bölgeye göre değişebilir.
Siri’yi etkinleştirin. Menü çubuğunda veya Dock’ta Siri simgesini tıklayın ve sorulduğunda Etkinleştir’i tıklayın. Ayarlama sırasında Siri’yi etkinleştirdiyseniz simge tıklandığında Siri açılır. Ya da Dock’ta Sistem Tercihleri simgesini tıklayın, Siri’yi tıklayın ve Siri’ye Sor’u etkinleştirin. Bu bölümde Dil gibi ve menü çubuğunda Siri’nin gösterilip gösterilmeyeceği gibi diğer tercihleri ayarlayabilirsiniz.
Not: Siri’yi kullanabilmek için MacBook Air’iniz İnternet’e bağlı olmalıdır.
Siri ile konuşun. Menü çubuğunda veya Dock’ta Siri’yi tıklayın ve konuşmaya başlayın. Ya da Komut tuşunu ve Boşluk Çubuğunu basılı tutun ve Siri ile konuşun.
Hey Siri. MacBook Air’inizde isteklerinizin yanıtlanması için “Hey Siri” demeniz yeterli. Bu özelliği etkinleştirmek için Sistem Tercihleri'nin Siri bölmesinde "Hey Siri'yi dinle" seçeneğini tıklayın, sonra istendiğinde birden fazla Siri komutunu söyleyin.
Kolaylık açısından, MacBook Air’inizin kapağı kapalıyken “Hey Siri” komutuna yanıt verilmez. Kapak kapalıysa ve harici bir ekrana bağlıysa, menü çubuğundaki veya Dock’taki simgeden Siri’yi başlatabilirsiniz.
İpucu: Siri’yi kullanarak neler yapabileceğinizi öğrenmek için istediğiniz zaman Siri’ye “Neler yapabiliyorsun” diye sorun veya Yardım simgesini tıklayın.
Müzik çalın. “Biraz müzik çal” demeniz yeterli, Siri gerisini halleder. Siri’ye “Mart 1991’deki bir numaralı şarkıyı çal” bile diyebilirsiniz.
Dosya bulup açın. Siri’den dosya bulmasını isteyin ve bu dosyaları Siri penceresinden açın. Dosya adı veya tanımını kullanarak sorabilirsiniz. Örneğin, “Sinan’ın gönderdiği dosyaları göster” ya da “Dün akşam üzerinde çalıştığım Keynote sunusunu aç.”
Sürükleyip bırakın. Görüntü ve konumları Siri penceresinden sürükleyip bir e-postaya, mesaja veya belgeye bırakın. Ayrıca metin de kopyalayıp yapıştırabilirsiniz.
Sonucu iğneleyin. Spor etkinlikleri, Anımsatıcılar, Saat, Borsa, Notlar, Finder ve genel bilgilerden (örneğin Wikipedia) gelen Siri sonuçlarını Bildirimler’de Bugün görüntüsüne kaydedin. Siri sonucunu Bugün görüntüsüne iğnelemek için sonucun sağ üst köşesindeki artı işaretini tıklayın. Sonucu daha sonra görmek için Bildirim Merkezi simgesini ve ardından Bugün’ü tıklayın. Örneğin, bir maçın skorunu kontrol ediyorsanız sonuç güncel kalır.
Sesi değiştirin. Dock’ta Sistem Tercihleri simgesini tıklayın, Siri’yi tıklayın ve Siri Sesi menüsündeki seçeneklerden birini belirleyin.
Bu kılavuzda Siri’den isteyebileceğiniz şeyler hakkında önerilerle karşılaşacaksınız. Bu öneriler şuna benzer:
Siri’ye sor: Şuna benzer bir şey söyleyin:
“Dün gece üzerinde çalıştığım Keynote sunusunu aç”
“Paris’te saat kaç?”
Daha fazla bilgi. Mac’inizde Siri’yi kullanma adlı Apple Destek makalesine bakın.