Controlarea fluxului acțiunilor în Scurtături
După ce veți începe să lucrați cu scurtături mai complexe, veți întâlni acțiuni care exprimă opțiuni logice și schimbă fluxul scurtăturii (precum prin omiterea sau separarea unor grupuri de acțiuni). Iată câteva exemple ale acestor tipuri speciale de acțiuni:
Variabile
Variabilele salvează temporar un anumit conținut pentru a‑l utiliza ulterior într‑o scurtătură. Adesea, acțiunile care conțin variabile nu se conectează direct cu următoarea acțiune din scurtătură, ci își transmit ieșirile (inclusiv variabilele) către alte acțiuni, ulterior în cadrul scurtăturii. Consultați Utilizarea variabilelor în Scurtături.
Acțiuni Dacă
Acțiunea Dacă verifică anumite condiții într‑o scurtătură și produce rezultate diferite în funcție de condiția care este îndeplinită. Prin urmare, acțiunile pot urma căi diferite în funcție de condiții care sunt determinate atunci când scurtătura este executată. Consultați Utilizarea acțiunilor Dacă în Scurtături.
Acțiuni de repetare
Acțiunile de repetare sunt utilizate pentru a efectua aceleași acțiuni de mai multe ori, creând astfel bucle. Acțiunile din cadrul unei bucle de repetare se execută de sus în jos în buclă, după care se revine la partea de sus și se repetă acțiunile de oricâte ori este necesar. Consultați Utilizarea acțiunilor de repetare în Scurtături.
Acțiuni “Alegeți din”
Acțiunile “Alegeți din” suspendă executarea scurtăturii și prezintă către utilizator un meniu de opțiuni. În funcție de opțiunea aleasă, restul scurtăturii este populat de acțiuni diferite, care conduc la rezultate diferite. Consultați Utilizarea acțiunii “Alegeți din meniu” în Scurtături.