Activiteiten, contactgegevens en andere onderdelen uit e-mails gebruiken
Wanneer je e-mails met uitnodigingen, datums, tijden, adressen, telefoonnummers of andere typen informatie ontvangt, kun je die informatie eenvoudig gebruiken in andere programma's. Als Siri bijvoorbeeld een activiteit in een bericht vindt, kun je die activiteit snel aan Agenda toevoegen.
Activiteiten toevoegen aan Agenda
Je kunt activiteiten en uitnodigingen die je via berichten ontvangt, toevoegen aan het programma Agenda. Als je een Exchange-account hebt, kun je reageren op uitnodigingen die vanuit Agenda, Outlook of Outlook Web Access zijn verstuurd.
Een suggestie van Siri accepteren: Klik op 'zet in Agenda' om de voorgestelde activiteit te bekijken (je kunt de activiteit wijzigen door op 'Details' te klikken) en klik vervolgens op 'Zet in Agenda'. Om de suggestie af te wijzen, klik je op het kruisje of op 'Negeer'.
Zelf activiteiten toevoegen: Houd de aanwijzer op een datum of tijd ergens in een bericht totdat er een kader rond de gegevens verschijnt. Klik op de pijl en klik op 'Zet in Agenda'. (Deze optie is alleen beschikbaar als je al een account hebt ingesteld in Agenda.)
Activiteiten toevoegen voor een Exchange-account: Klik in de banner boven aan het bericht met de uitnodiging op 'Accepteer', 'Weiger' of 'Misschien'. Als de activiteit wordt geannuleerd, klik je op 'OK'. Om de uitnodiging in Agenda te bekijken, klik je op de Agenda-knop in de banner.
Je reactie wordt naar de organisator van de activiteit gestuurd en je agenda op de Exchange-server en in Agenda wordt bijgewerkt wanneer er met de server wordt gesynchroniseerd.
Activiteiten automatisch laten toevoegen: Kies 'Mail' > 'Voorkeuren', klik op 'Algemeen' en selecteer 'Voeg uitnodigingen automatisch aan Agenda toe'.
Gegevens toevoegen aan Contacten
Terwijl je berichten leest, kun je e-mailadressen en andere contactgegevens toevoegen aan het programma Contacten.
Een suggestie van Siri accepteren: Klik op 'Voeg toe' (je kunt de voorgestelde informatie eerst nog bekijken voordat je deze aan Contacten toevoegt). Om de suggestie af te wijzen, klik je op het kruisje .
Zelf contactpersonen toevoegen: Plaats de aanwijzer op een telefoonnummer, e-mailadres of straatadres ergens in de berichttekst. Er verschijnt een kadertje rond de gegevens. Klik op de pijl en kies een optie uit het venstermenu. Je kunt ook met extra druk op de omkaderde gegevens klikken.
Een contactpersoon toevoegen vanuit een Slim adres: Plaats de aanwijzer op het slimme adres, klik op de pijl die verschijnt en kies vervolgens 'Zet in Contacten'.
Een contactpersoon toevoegen vanuit de berichtenlijst: Selecteer een bericht in de lijst en kies 'Bericht' > 'Voeg afzender aan Contacten toe'.
Zie Een contactpersoon aanmaken om iemand rechtstreeks vanuit het programma Contacten aan je contactpersonen toe te voegen.
Kaarten toevoegen aan Wallet
In de Wallet-app op je iPhone of iPod touch (met iOS 6 of hoger) kun je "Wallet-kaarten", zoals instapkaarten, coupons en filmkaartjes, bewaren. Wanneer je in Mail een Wallet-kaart ontvangt, kun je deze aan Wallet op je iPhone of iPod touch toevoegen. Als 'Match iPhone' in de Apple Watch-app is ingeschakeld, wordt de kaart ook aan Wallet op de Apple Watch toegevoegd.
Een kaart bekijken: Klik op 'Toon kaart' boven in het bericht. Als een kaart is ingewisseld of verlopen, is de streepjescode gedimd.
Details van een kaart weergeven: Klik op de infoknop op de kaart.
Een kaart delen: Klik op de deelknop op de kaart.
Een kaart aan Wallet toevoegen: Klik op de kaart op 'Voeg toe aan Wallet'. Als je de kaart al eerder had toegevoegd, maar de inhoud ervan is gewijzigd, zie je de knop 'Werk bij'. Je moet zijn ingelogd op je iCloud-account om kaarten aan Wallet te kunnen toevoegen.
Kaarten zoeken: Typ "kaart" in het zoekveld van Mail en kies vervolgens een suggestie in de categorie 'Bijlagen'. Je kunt ook zoeken op kaarttype (zoals kortingsbon) of leverancier.
In Mail worden webkoppelingen in berichten automatisch gedetecteerd. Klik op de koppeling om de desbetreffende webpagina te openen. Om een voorvertoning van de webpagina te bekijken, plaats je de aanwijzer op de koppeling en klik je op de pijl. Je kunt ook met extra druk op de koppeling klikken.
Als je in Mail geen suggesties van Siri wilt krijgen, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik je op 'Siri', klik je op 'Siri-suggesties en privacy' en schakel je het aankruisvak 'Mail' uit. Als je later van gedachten verandert, schakel je het aankruisvak weer in.