Je zoekgeraakte iPhone of iPad terugvinden

Als je je iPhone of iPad bent kwijtgeraakt, gebruikt je 'Zoek mijn' om je apparaat te vinden en zet je het in de Verloren-modus om je persoonlijke gegevens te beschermen.

Je iPhone of iPad zoeken

Met je Apple Watch, in de Zoek mijn-app of op internet op iCloud.com/find kun je een geluid afspelen om je apparaat terug te vinden als het in de buurt is of de locatie van je apparaat op een kaart bekijken.

Als je je apparaat niet meteen kunt vinden, geef je het op als verloren om je apparaat te beschermen

Lees wat je moet doen als je iPhone of iPad is gestolen

Apple Watch gebruiken

Denk je dat je iPhone in de buurt is? Als je een Apple Watch hebt, open je het bedieningspaneel en tik je op de Ping mijn iPhone-knop. Je kunt tikken om een geluid op je iPhone af te spelen of de knop ingedrukt houden om de iPhone-zaklamp te laten knipperen, en je kunt zelfs een routebeschrijving naar de locatie van de telefoon rechtstreeks op je Watch krijgen.*

Het bedieningspaneel op de Apple Watch gebruiken

'Apparaten zoeken' gebruiken op iCloud.com/find

Wanneer je inlogt bij iCloud.com/find, hoef je geen verificatiecode in te voeren. Zo kun je 'Apparaten zoeken' gebruiken, zelfs als je vertrouwde apparaat is zoekgeraakt. Als je wordt gevraagd om een verificatiecode in te voeren, selecteer je in plaats daarvan de knop 'Apparaten zoeken'. Op iCloud.com/find kun je je apparaat ook als verloren opgeven.

Log in bij iCloud.com/find

De Zoek mijn-app op een ander apparaat gebruiken

Als je een ander Apple apparaat hebt waarop je bent ingelogd met je Apple Account, gebruik je 'Zoek mijn' op dat apparaat om je iPhone of iPad te vinden.

'Zoek mijn' gebruiken op een ander Apple apparaat

Een apparaat van een familielid gebruiken

Als je deel uitmaakt van een Delen met gezin-groep, kunnen je apparaten in Zoek mijn op de apparaten van je gezinsleden verschijnen.

Een iPhone van een familielid gebruiken

*Om Nauwkeurig zoeken te gebruiken voor een routebeschrijving naar de iPhone met de Ping mijn iPhone-knop, heb je Apple Watch Series 9 of Apple Watch Ultra 2 en iPhone 15 of nieuwer nodig. Als je Apple Watch zich in de energiebesparingsmodus bevindt, kun je geen routebeschrijving naar de iPhone te krijgen met de Ping mijn iPhone-knop.

Je iPhone of iPad opgeven als verloren

Wanneer je je iPhone of iPad opgeeft als verloren, wordt het apparaat in de Verloren-modus gezet. Het apparaat wordt vergrendeld met een toegangscode, betaalkaarten en passen die je gebruikt met Apple Pay worden buiten werking gesteld en je kunt een telefoonnummer en bericht weergeven voor het geval iemand je apparaat vindt.

  • Als je 'Bescherming voor gestolen apparaat' hebt ingeschakeld voor je iPhone, moet je je identificeren met Face ID of Touch ID om de Verloren-modus uit te schakelen.

  • Als je AppleCare+ met Diefstal en verlies hebt, verwijder je je iPhone niet uit 'Zoek mijn' of uit je Apple Account totdat je claim volledig is goedgekeurd.

Apple zal nooit contact met je opnemen om te melden dat je iPhone of iPad is gevonden. Deel nooit de toegangscode van je apparaat of andere accountgegevens (zoals wachtwoorden of verificatiecodes) met iemand anders.

Wees alert op social engineering-praktijken, waaronder phishingmails, neptelefoontjes van helpdesks en andere fraudepogingen.

Lees wat social engineering precies is en wat je zelf kunt doen om je persoonlijke gegevens te beschermen

'Apparaten zoeken' gebruiken op iCloud.com/find

Je hebt geen verificatiecode nodig om in te loggen bij iCloud.com/find, dus je kunt je apparaat als verloren opgeven, zelfs als je vertrouwde apparaat is zoekgeraakt. Als je om een verificatiecode wordt gevraagd, selecteer je in plaats daarvan de knop 'Apparaten zoeken'.

Je apparaat als verloren markeren op iCloud.com/find

Lees hier meer over het gebruik van de Verloren-modus op iCloud.com

De Zoek mijn-app gebruiken op een ander apparaat of het apparaat van een gezinslid

  1. Selecteer in de Zoek mijn-app (of in 'Zoek apparaten' op een Apple Watch) je zoekgeraakte iPhone of iPad.

  2. Scrol omlaag naar 'Geef op als verloren' (of de Verloren-modus) en selecteer vervolgens 'Activeer' (op een Apple Watch schakel je de Verloren-modus in).

  3. Volg de stappen op het scherm als je je contactgegevens op je zoekgeraakte apparaat wilt weergeven.

  4. Selecteer indien nodig 'Activeer'.

Op het apparaat van een gezinslid wordt je iPhone of iPad onder hun apparaten weergegeven.

Als 'Zoek mijn' niet was ingeschakeld voor het apparaat op het moment dat dit is zoekgeraakt of gestolen, verschijnt het niet op iCloud.com/find of in de Zoek mijn-app en kun je het niet als verloren markeren of op afstand wissen. Om je persoonlijke gegevens te beschermen, moet je inloggen bij account.apple.com en je Apple Account-wachtwoord meteen wijzigen.

Als je iPhone of iPad permanent verloren is

Als je iPhone of iPad is zoekgeraakt en je het apparaat niet meer kunt terugvinden, volg je deze extra stappen om je accounts en persoonlijke gegevens te beschermen en je apparaat te vervangen (indien van toepassing).

Een claim indienen bij AppleCare+ met Diefstal en verlies

Als je iPhone is gedekt door AppleCare+ met Diefstal en verlies, dien je een claim in voor een iPhone-vervanging.

Verwijder je iPhone niet uit 'Zoek mijn' of je Apple Account totdat je claim volledig is goedgekeurd.

AppleCare+ met Diefstal en verlies is niet in alle landen en regio's beschikbaar.

Je vermiste iPhone of iPad melden

  • Doe aangifte bij de lokale politie. Zij kunnen het serienummer van je iPhone of iPad opvragen dat je zelfs kunt vinden als je het apparaat niet hebt.

  • Neem contact op met je mobiele aanbieder om je vermiste iPhone te melden, en te vragen je account uit te schakelen en een claim in te dienen als je iPhone gedekt is door het abonnement van je mobiele aanbieder.

Lees hier hoe je het serienummer van je apparaat kunt vinden

Je accountgegevens wijzigen

  • Het wachtwoord van je Apple Account wijzigen: log in bij account.apple.com en kies vervolgens 'Login en beveiliging'. Selecteer 'Wachtwoord' en volg de instructies op het scherm.

  • Je iPhone of iPad verwijderen uit de vertrouwde apparaten van je Apple Account: log in bij account.apple.com en kies vervolgens 'Apparaten' in de navigatiekolom. Selecteer je apparaat, scrol omlaag en selecteer 'Verwijder uit account'.

  • Als je een claim hebt ingediend bij AppleCare+ met Diefstal en verlies, verwijder je de iPhone niet uit 'Zoek mijn' of uit je Apple Account totdat je claim volledig is goedgekeurd.

  • Als je 'Bescherming voor gestolen apparaat' hebt ingeschakeld voor je zoekgeraakte iPhone, kun je bepaalde accountinformatie mogelijk niet bijwerken via internet (zoals het wijzigen van je Apple Account-wachtwoord of het verwijderen van je apparaat uit je Apple Account). Om deze accountwijzigingen aan te brengen, kun je een andere vertrouwde iPhone, iPad of Mac gebruiken.

Je iPhone of iPad op afstand wissen

  • Als je je apparaat niet kunt terugvinden, wis je het apparaat. Zorg ervoor dat je eerst alles hebt geprobeerd om je apparaat te vinden. Het wissen van je apparaat kan niet ongedaan worden gemaakt.

  • Je kunt je apparaat op afstand wissen met de Zoek mijn-app op een ander apparaat of op iCloud.com/find.

  • Als je apparaat iOS 15 of nieuwer of iPadOS 15 of nieuwer heeft, kun je nog steeds 'Zoek mijn' of iCloud.com/find gebruiken om het apparaat te vinden nadat je het hebt gewist.

  • Als je een claim hebt ingediend bij AppleCare+ met Diefstal en verlies, verwijder je het apparaat niet uit 'Zoek mijn' of je Apple Account, zelfs niet als je het op afstand wist.

Als je apparaat offline is, wordt het wissen op afstand gestart als het apparaat weer online komt.

Je iPhone of iPad op afstand wissen op iCloud.com/find

Een apparaat op afstand wissen in de Zoek mijn-app op de iPhone

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Publicatiedatum: