Macin näytön asetukset
Dynaamisen työpöydän käyttö: Kun käytät dynaamista työpöytäkuvaa, työpöydän taustakuva muuttuu automaattisesti sijaintisi vuorokaudenajan mukaan. Klikkaa Järjestelmäasetuksissa Taustakuva ja valitse dynaamiselle työpöydälle kuva. Jos haluat, että näyttösi muuttuu aikavyöhykkeesi perusteella, laita Sijaintipalvelut päälle. Jos Sijaintipalvelut on laitettu pois päältä, kuva vaihtuu Päivämäärä ja aika -asetuksissa määritellyn aikavyöhykkeen perusteella.
Tumma tila auttaa keskittymään: Voit käyttää tummaa tilaa työpöydällä, valikkorivillä, Dockissa ja kaikissa macOS:ään valmiiksi asennetuissa apeissa. Sisältösi nousee esiin keskellä, jolloin tummat säätimet ja ikkunat siirtyvät taka-alalle. Näet tekstin valkoisena mustalla taustalla Mailissa, Yhteystiedoissa, Kalenterissa ja Viesteissä, mikä on ystävällisempi näkymä silmillesi, kun työskentelet hämärässä ympäristössä.
Tumma tila on suunniteltu erityisesti ammattilaisille, jotka muokkaavat valokuvia ja muita kuvia – värit ja yksityiskohdat nousevat esiin appien tummaa taustaa vasten. Se sopii myös ihmisille, jotka haluavat vain keskittyä sisältöön.
Night Shift. Vaihda Macisi värit lämpimämmiksi iltaisin tai heikossa valaistuksessa vähentääksesi altistumista kirkkaalle siniselle valolle. Altistuminen siniselle valolle voi vaikeuttaa nukahtamista, joten lämpimämmät näytön värit voivat auttaa saamaan paremmin unta. Voit ajastaa Night Shiftin menemään päälle ja pois automaattisesti tiettyinä aikoina tai asettaa sen olemaan päällä auringonlaskusta auringonnousuun. Klikkaa Järjestelmäasetuksissa Näytöt, klikkaa alareunassa olevaa Night Shift -painiketta ja aseta valintasi. Säädä värin lämpötilaa liukusäätimellä.
Näytön liittäminen: Voit liittää ulkoisen näytön, projektorin tai HDTV:n Maciisi. Jos et ole varma, kuinka monta ulkoista näyttöä Macisi tukee, tarkista Teknisistä tiedoista. Avaa Järjestelmäasetukset, valitse Ohje > Mac Studion tekniset tiedot ja etsi Videotuki (sinun on ehkä selattava alaspäin). Katso Näytön liittäminen Mac Studioon.
Referenssitilan vaihtaminen: Studio Displayssa ja Applen Pro Display XDR:ssä on useita referenssitiloja, joilla näytön väriä, kirkkautta, gammaa ja valkopistettä voidaan muuttaa vastaamaan eri mediatyyppien, kuten HD- ja SD-videotarkkuuksisen digitaalisen elokuvan, vaatimuksia. Lisäksi löytyy tiloja laajemmin muihinkin käyttötarkoituksiin, kuten valokuvaukseen, verkkokehitykseen, grafiikkaan ja painamiseen. Katso Applen tukiartikkeli Referenssitilojen käyttäminen näytössä.
Lisätietoja: Katso Näyttöasetusten muuttaminen Macissa macOS:n käyttöoppaassa.