Obrir i reproduir un arxiu al QuickTime Player del Mac
El QuickTime Player té controls de reproducció en pantalla que et permeten reproduir, posar en pausa, avançar o rebobinar arxius d’àudio i vídeo.
També pots utilitzar els controls de reproducció per reproduir un arxiu en un dispositiu AirPlay, mostrar un vídeo en una finestra imatge dins de la imatge, compartir un arxiu i canviar la velocitat de reproducció.
Obrir un arxiu
Per obrir un arxiu d’àudio o vídeo a l’app QuickTime Player del Mac, fes una de les accions següents:
Fes doble clic a l’arxiu al Finder.
Si els teus arxius d’àudio o vídeo son a l’iCloud Drive, fes clic a “iCloud Drive” a la barra lateral del Finder i després fes doble clic a l’arxiu. Consulta Utilitzar l’iCloud Drive per desar documents al Mac, a l’iPhone i a l’iPad.
Selecciona Arxiu > “Obrir l’arxiu” i, després, selecciona un arxiu i fes clic a Obrir.
Si un arxiu té un format multimèdia antic o d’un tercer, el QuickTime Player el pot convertir abans de reproduir-lo.
Consell: També pots obrir un arxiu en què has treballat recentment seleccionant Arxiu > Obrir recents.
Reproduir un arxiu
Pots reproduir i controlar un arxiu fent servir els controls de reproducció que apareixen quan el punter està situat sobre la pantalla. Pots avançar ràpid, invertir la reproducció i canviar la velocitat de reproducció.
A l’app QuickTime Player del Mac, obre un arxiu d’àudio o vídeo.
Situa el punter damunt qualsevol lloc del vídeo per mostrar els controls de reproducció. (Els controls per als arxius d’àudio són visibles sempre.)
Fes servir els controls de reproducció per reproduir l’arxiu d’àudio o vídeo. Pots arrossegar els controls per moure’ls o apartar‑los.
Si el Mac té una Touch Bar, també pots utilitzar els controls de reproducció de la Touch Bar.
Pots canviar la velocitat de reproducció utilitzant el botó d’avançar o el de rebobinar . Per augmentar la velocitat de reproducció mentre es reprodueix el vídeo, fes clic al botó d’avançar o al botó de rebobinar fins que el vídeo es reprodueixi a la velocitat desitjada. Les velocitats de reproducció són 2x, 5x, 10x, 30x i 60x.
També pots canviar la velocitat de reproducció en increments petits (des de 1.1x a 2x) fent clic amb la tecla Opció premuda al botó d’avançar o al botó de rebobinar mentre es reprodueix el vídeo.
També pots seleccionar una velocitat de reproducció abans de reproduir el vídeo. Fes clic al botó Compartir i “Velocitat de reproducció” , selecciona “Velocitat de reproducció” i, tot seguit, selecciona la velocitat que vulguis.
Si vols que l’arxiu que reprodueixes aparegui al davant de totes les altres finestres de la pantalla, selecciona Veure > “Portar a primer pla” perquè aparegui un senyal de verificació al seu costat. Torna a seleccionar-la per desactivar-la.
Reproduir un vídeo amb el mode d’imatge sobre imatge
Amb el mode d’imatge sobre imatge , pots reproduir un vídeo en una finestra flotant redimensionable, perquè el puguis veure a la pantalla alhora que fas altres coses a l’ordinador.
A l’app QuickTime Player del Mac, obre un arxiu de vídeo.
Situa el punter damunt qualsevol lloc del vídeo per mostrar els controls de reproducció.
Fes clic al botó d’imatge sobre imatge als controls de reproducció.
Pots arrossegar la finestra imatge dins de la imatge a un altre angle de la pantalla o bé arrossega qualsevol vora de la finestra per redimensionar‑la.
Fes clic la botó de pantalla completa o al botó de tancar per tancar la finestra d’imatge sobre imatge.
Reproduir un arxiu en bucle
Pots especificar que un arxiu d’àudio o de vídeo es reprodueixi continuadament, de manera que, quan arribi al final, es torni a reproduir des del principi.
Obre l’arxiu de vídeo o àudio que vulguis reproduir en bucle.
Selecciona Veure > Bucle. Apareixerà una marca de verificació al costat.
Fes clic al botó Reproduir als controls de reproducció.
Per desactivar la reproducció contínua, torna a seleccionar l’opció (desapareixerà la marca de selecció).
Navegar per un vídeo amb el codi temporal
Pots canviar la visualització dels controls de reproducció perquè es mostri el temps transcorregut, el recompte de fotogrames o el codi temporal (en funció de les característiques del vídeo).
Alguns arxius multimèdia mostren un codi temporal —un codi de 8 dígits (00-00-00-00)— als controls de reproducció, en lloc del codi de 4 dígits que mostra el temps restant. El codi temporal mostra informació temporal d’origen sobre un fotograma específic o sobre un punt enregistrat, com per exemple l’hora de la gravació original o el número de fotograma. Quan naveguis per un projecte, pots utilitzar el codi temporal per anar a una ubicació exacta d’un fotograma de l’arxiu multimèdia.
Canviar la visualització dels controls de reproducció: selecciona Veure > “Pantalla de temps” i, tot seguit, tria l'opció de visualització que vulguis.
Anar a un determinat fotograma amb codi temporal: selecciona Veure > Pantalla de temps > “Anar al codi de temps” i, a continuació, introdueix el codi temporal que vulguis.
També pots utilitzar dreceres de teclat o gestos per obrir, reproduir i posar en pausa un arxiu, entre altres possibilitats. Consulta Gestos i dreceres del teclat.