Doelstellingen, vooruitgang en financiering. Energie-efficiënte gebouwen, energie-etikettering, ecologische ontwerpen en nieuwe methoden voor verwarming en koeling zullen bijdragen tot de verwezenlijking van de energie- en klimaatdoelstellingen van de EU en consumenten helpen energie en geld te besparen.
Trans-Europese energienetwerken en projecten van gemeenschappelijk belang (PGB’s) die de energie-infrastructuur van de EU-landen onderling verbinden.
De nieuwe en de oude langetermijnstrategie voor energie en klimaat die tot de huidige EU-wetgeving en -initiatieven op energiegebied hebben geleid.
De integratie van de energiesector zorgt voor een modernisering en transformatie van de energiesystemen van de EU met meer hernieuwbare energie en minder uitstoot van broeikasgassen.
Bevoorrading van de EU met gas, elektriciteit en olie, kritische infrastructuur en cyberveiligheid, energiebevoorrading tijdens pandemieën.
Regels en strategieën, financieringsmechanismen, steunregelingen en voortgangsverslagen.
Intergouvernementele energieovereenkomsten, belangrijke partnerlanden en -regio’s, internationale organisaties en initiatieven.
Veiligheidsnormen, bescherming tegen bestraling, beheer van radioactief afval, ontmanteling van kerncentrales.
Regulering van de Europese energiemarkt, consumentenrechten, groothandelsmarkten voor energie, capaciteitsmechanismen, belastingen, slimme netwerken en slimme meters.
EU-beleid voor het efficiënt en verantwoord gebruik van fossiele brandstoffen, de overgang naar schone energie voor steenkoolregio’s en de vermindering van energiegerelateerde methaanemissies.
Energieopslag, fusie-energie, slimme steden, flexibiliteitsmarkten, digitalisering en concurrerende schone energie zullen bijdragen tot de verwezenlijking van de energie- en klimaatdoelstellingen van de EU.